Sanacija temeljne konstrukcije i duboko temeljenje – Rikard Benčić, Rijeka

Projekt pod nazivom „Prenamjena i revitalizacija ex bloka Rikard Benčić u Rijeci“ obuhvaćao je revitalizaciju bivšeg industrijskog kompleksa „Rikard Benčić“ i prenamjenu objekata u sklopu kompleksa u javnu kulturnu i obrazovnu svrhu s krajnjim rezultatom kreiranja kulturne četvrti u centru Rijeke.

U T-zgradi, bruto površine 5.750 m2, smjestit će se nova gradska knjižnica. Predmetna zgrada se nalazi na sjevernom dijelu nekadašnjeg industrijskog kompleksa Rikard Benčić u gradu Rijeci.

Za potrebe smještaja Gradske knjižnice Rijeka izradili smo projekt sanacije temeljne konstrukcije postojećeg dijela te duboko temeljenje nove nožice T zgrade. Izvedba sanacije temeljne konstrukcije i dubokog temeljenja predviđena je pomoću mlazno injektiranih stupnjaka. Na poziciji temelja vanjskih zidova i stupova postojećeg dijela T zgrade projektirani su mlazno injektirani stupnjaci u paru (promjera D=700,0 mm i duljine L=11,0 i 14,0 m), dok su na poziciji temelja središnjih stupova predviđena četiri vertikalna mlazno injektirana stupnjaka (promjera D=500,0 mm i duljine L= 13,0 m).

PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Budite prvi koji će dobiti najnovije obavijesti i ekskluzivni sadržaj direktno u svoj inbox.