bauma

Bauma 2019. – pogled u budućnost

I ove godine u razdoblju od 8. do 14. travnja, Bauma je otvorila svoja vrata kako bi predstavila nove svjetske trendove u sektoru građevinske mehanizacije. Uz mnoštvo izlagača, posjetitelja i velike medijske pažnje zasluženo zauzima poziciju vodećeg sajma u svijetu.

bauma

Bauma 2019.

O Baumi

Bauma je vodeći svjetski događaj u sektoru građevinske mehanizacije, strojeva za građevinske materijale, rudarskih strojeva, građevinskih vozila i građevinske opreme. Održava se svake tri godine u Münchenu, Njemačka.

Počeci Baume sežu iz 1954. godine kada je održan prvi sajam u Münchenu, poznat kao proljetni sajam građevinskih strojeva. Ukupno 58 izlagača predstavilo je svoje proizvode na ukupnoj bruto površini od 20.000 m², privukavši oko 8.000 posjetitelja.
Dvije godine kasnije, izložbeni prostor se već udvostručio i uvedeno je ime “bauma”, koje se i danas koristi. U početku sajam je bio usmjeren isključivo na njemačko tržište, a već 1958. godine se na Baumi pojavljuju prvi izlagači iz inozemstva. Zbog velike zainteresiranosti izlagača i velikog građevinskog booma, sajam je iz godine u godinu rastao i tako postao najveći sajam građevinske mehanizacije u svijetu.

Sajam obuhvaća četiri sektora:

  • Sektor “Sve oko gradilišta” uključuje dobavljače građevinskih vozila, građevinskih strojeva, građevinskih alata, uređaja za podizanje, oplata i skela.
  • Sektor „Rudarstvo, vađenje i prerada sirovina“ okuplja proizvođače strojeva za vađenje sirovina i rudarstva, kao i tehnologije za preradu mineralnih sirovina.
  • Sektor “Proizvodnja građevinskog materijala” obuhvaća strojeve i postrojenja za proizvodnju betona, asfalta, gline i sličnih građevinskih materijala
  • Sektor “Komponente i dobavljači usluga” uključuje tehnologiju pogona, tehnologiju testiranja, mjerenja i kontrole i dodatnu opremu.

Bauma 2019. – najveći sajam u svojoj povijesti

Sa više od 620.000 posjetitelja iz 200 zemalja, Bauma 2019. je ostvarila najbolje rezultate u svojoj 65-godišnjoj povijesti.
Broj posjetitelja porastao je za oko 40.000 u odnosu na prethodni sajam iz 2016. godine. Više od 250.000 posjetitelja došlo je iz drugih zemalja. Sa svojih 614.000 kvadratnih metara prostora i 3.700 izlagača iz 63 zemlje, ove je godine Bauma osvarila svoje rekorde.

Izlagači su predstavili veliki broj inovacija i novih proizvoda svim posjetiteljima sajma. Glavna tema ovogodišnje Baume bila su održiva i digitalna rješenja. Svi izlagači složili su se da je digitalizacija “megatrend” u industriji građevinskih strojeva i korak u budućnost.
Na Baumi 2019. izlagači su prezentirali svoja učinkovita rješenja kako bi zadovoljili potrebe i izazove tržišta. Osim industrijskog fokusa, Bauma je u 7 dana trajanja bila mjesto razmjene iskustava i sklapanja novih poslova.

U ulozi posjetitelja našla se i tvrtka Geotech d.o.o. i snimila novitete iz područja geotehnike.

bauma

Bauma 2019.

Bauma 2019.

bauma

Bauma 2019.

Bauma 2019.

Bauma 2019.

Bauma 2019.

Bauma 2019.

Bauma 2019.

Pogledajte video autonomnog valjka Robomag na Baumi 2019:

Bauma je više od običnog sajma. To je globalna pokretačka snaga inovacija, pokretača uspjeha i tržišta i jedini sajam u svijetu koji objedinjuje industriju građevinskih strojeva u cijeloj njezinoj širini i dubini.
Sljedeća Bauma održat će se 2022. godine i svakako preporučujemo da ju posjetite!

 

PRETPLATITE SE NA NAŠ NEWSLETTER!

Budite prvi koji će dobiti najnovije obavijesti i ekskluzivni sadržaj direktno u svoj inbox.